Mod de preparare: Se introduc inauntrul puiului trei crengute de cimbru, se sareaza, se pipereaza si apoi se coase deschizatura cu ata. Se asaza puiul intr-o cratita si de jur-imprejur cateii de usturoi, foile de dafin, rozmarinul si cimbrul ramas. Se toarna deasupra uleiul si se acopera cratita cu un capac. Se baga la cuptor, se aprinde focul, se regleaza temperatura la 180?C si se lasa puiul sa se fragezeasca o ora si un sfert. Se serveste direct din cratita, cu paine prajita unsa cu miez de usturoi.
Retete culinare, carte de bucate cu retete culinare rapide, ilustrate, retete mancare post, retete slabit, retete bauturi, retete prajituri si dulciuri, retete paste, retete peste, retete simple, retete cu carne, retete cu ciuperci
Pui cu 40 de catei de usturoi
Pui cu 40 de catei de usturoi
Ingrediente (pentru 4 persoane): un pui curatat (circa 1,5 kg), 40 catei de usturoi, doua foi de dafin, 6 crengute de cimbru, doua crengute de rozmarin, doua linguri ulei de masline, sare, piper.
Mod de preparare: Se introduc inauntrul puiului trei crengute de cimbru, se sareaza, se pipereaza si apoi se coase deschizatura cu ata. Se asaza puiul intr-o cratita si de jur-imprejur cateii de usturoi, foile de dafin, rozmarinul si cimbrul ramas. Se toarna deasupra uleiul si se acopera cratita cu un capac. Se baga la cuptor, se aprinde focul, se regleaza temperatura la 180?C si se lasa puiul sa se fragezeasca o ora si un sfert. Se serveste direct din cratita, cu paine prajita unsa cu miez de usturoi.
Mod de preparare: Se introduc inauntrul puiului trei crengute de cimbru, se sareaza, se pipereaza si apoi se coase deschizatura cu ata. Se asaza puiul intr-o cratita si de jur-imprejur cateii de usturoi, foile de dafin, rozmarinul si cimbrul ramas. Se toarna deasupra uleiul si se acopera cratita cu un capac. Se baga la cuptor, se aprinde focul, se regleaza temperatura la 180?C si se lasa puiul sa se fragezeasca o ora si un sfert. Se serveste direct din cratita, cu paine prajita unsa cu miez de usturoi.