Salata taraneasca cu fasole uscata si sardele

Salata taraneasca cu fasole uscata si sardele

          Ingrediente (pentru 4 persoane): 1 ceasca fasole boabe (alba), 2 rosii, 2 cepe uscate, 3 cepe verzi, 1 cescuta patrunjel verde, 1/2 ardei gras rosu. Pentru sos - 1/4 ceasca ulei de masline, 1-2 linguri zeama de lamaie, 2 lingurite marar verde tocat, sare, piper, 5 fileuri de sardele (din conserva).          Mod de preparare: Se pune fasolea pe foc si, cand incepe sa fiarba, se trage oala (cu capac) deoparte si se lasa sa stea o ora. Se scurge, se spala, se pune fasolea inapoi in oala si se acopera cu apa. Se lasa sa fiarba 40 de minute, pana ce se-nmoaie, si se scurge din nou. - Se curata rosiile de pielita, se taie in doua, se indeparteaza semintele si se toaca ceva mai mare. Se pune fasolea intr-un castron, se adauga rosiile, ceapa uscata taiata marunt, ceapa verde taiata rondele, patrunjelul tocat si ardeiul rosu taiat fasii. - Se prepara sosul, amestecand uleiul, zeama de lamaie, mararul, sarea si piperul si apoi se toarna peste salata. Se acopera vasul cu un capac si se tine o ora la frigider. Inainte de a o servi, se taie sardelele fasii lungi si se asaza din loc in loc peste salata.

originals