Supa cu broccoli si cascaval

Supa cu broccoli si cascaval
         Ingrediente (pentru 4 persoane): 500 g broccoli, 2 cepe, 1-2 linguri unt, 3/4 l zeama concentrata de legume (Knorr+apa), 200 g cascaval, sare, piper macinat, 1 varf de cutit piper de Cayenne, 1 varf de cutit nucsoara, 1/2 pahar smantana. Pentru garnisit: 2-3 linguri ulei de masline, 2 felii de paine, 1 legatura codite de ceapa verde.          Mod de preparare: 1. Se aleg buchetelele de broccoli, se spala si se taie marunt. 2. Cepele curatate se toaca si se calesc in untul incins, pana ce devin sticloase. 3. Se pune deoparte 1/3 din cantitatea de broccoli, restul se dunstuieste impreuna cu ceapa, se toarna deasupra zeama de legume si se lasa sa fiarba incet 15-20 de minute. 4. Se incorporeaza cascavalul ras si se da intr-un clocot, dupa care se maruntesc toate in mixer. 5. Se mai pune o data supa pe foc, se adauga restul de broccoli si se mai lasa sa fiarba incet, 6-8 minute. 6. Se gusta de sare, piper si nucsoara si se introduce si smantana. 7. Se incinge uleiul intr-o tigaie si se prajeste in el painea taiata cubulete. 8. Supa se serveste calda, cu crutoane si codite de ceapa verde taiate marunt.

originals