TARTINE CU CIUPERCI

TARTINE CU CIUPERCI
150 mg unt, 50 g cascaval sau parmezan, 250 g ciuperci, oceapa de marime mijlocie, 2 linguriuntdelemn, o foaie dafin, 2 linnguri zeama de lamiie, vin sau otet, un virf de cutit piper, marar,patrunjel, sare.
Ciupercile bine spalate se taie marunt sau se trec prin masina de tocat.Ceapa taiata marunt se caleste un minut in untdelemn, apoi se adauga ciupercile, foaia de dafin,zeama de lamiie sau 50 ml vin sau o lingura de otet, piper, o lingurita de sare.Se lasa la foc mic acoperite, sa fiarba cca 30minute, ca sa scada toata apa ce o lasa si sa se moaie.Cind se iau de pe foc, se adauga frunze de marar si patrunjel taiate marunt.Dupa ce se racesc, se amesteca cu untul frecat (sa fie moale).Pasta se sareaza si cu ea se ung tartinele;deasupra se rade cascaval sau parmezan (direct peste tartine). 

originals