Pentru blat:10 oua,20 linguri zahar,20 linguri faina,o portocala,un pliculet zahar vanilat,un pliculet praf de copt,un varf de cutit de sare.
Pentru crema:1l lapte,7 linguri faina,9 linguri zahar,4 linguri cacao,2 pliculete zahar vanilat,un pachet margarina,o esenta de rom.
Pentru ornat:alune pisate si struguri din compot.
Mod de preparare:
1.Separi ouale,bati albusurile spuma cu un varf de cutit de sare.Pui 10 linguri de zahar,bati 5 min,apoi pui si restul zaharului + zaharul vanilat,coaja rasa si zeama de portocala.Adaugi pe rand cate un galbenus,mestecand bine dupa fiecare.La sfarsit,amesteci faina cu praful de copt si`o pui in compozitie,mestecand incet de jos in sus cu lingura de lemn pentru a nu se lasa.
2.Intr`o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina torni compozitia si dai la cuptor la foc mediu timp de 45 min.Lasi blatul sa se raceasca,apoi il tai in 3.
3.Pentru crema amesteci toate ingredientele mai putin margarina si esenta de rom si pui pe foc mic,mestecand continuu pana se ingroasa.Iei de pe foc,lasi sa se racoreasca putin,apoi pui esenta de rom si margarina cubulete si mesteci pana se topeste.
4.Cand crema s`a racit poti umple blatul.Poti pune alune pisate si in crema.Opresti o parte din crema pentru a imbraca tortul si`l ornezi cu struguri si alune pisate pe margine.(zeama de la compotul de struguri am folosit`o sa insiropez blatul).Pofta buna!
2.Intr`o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina torni compozitia si dai la cuptor la foc mediu timp de 45 min.Lasi blatul sa se raceasca,apoi il tai in 3.
3.Pentru crema amesteci toate ingredientele mai putin margarina si esenta de rom si pui pe foc mic,mestecand continuu pana se ingroasa.Iei de pe foc,lasi sa se racoreasca putin,apoi pui esenta de rom si margarina cubulete si mesteci pana se topeste.
4.Cand crema s`a racit poti umple blatul.Poti pune alune pisate si in crema.Opresti o parte din crema pentru a imbraca tortul si`l ornezi cu struguri si alune pisate pe margine.(zeama de la compotul de struguri am folosit`o sa insiropez blatul).Pofta buna!