Mic dejun gratinat
Ingrediente:
900 g cartofi
3 linguri ulei
3 cepe taiate felii subtiri
2 catei usturoi pisati
200 g felii bacon, taiat mare
100 g branza rasa
4 rosii taiate felii
3 linguri patrunjel tocat
Mod de preparare:
Se incalzeste cuptorul. Se fierb cartofii timp de cca. 8 minute. Se lasa sa se raceasca, apoi
se rad. Se caleste ceapa, se adauga usturoiul si baconul si se mai lasa inca 2 minute. Se
asezoneaza. Se pune peste cartofi amestecul cu ceapa, apoi se adauga branza si se amesteca. Se
pune totul intr-o tigaie si se inabuse la o temperatura medie timp de 10 minute.
Se pune amestecul intr-o forma termorezistenta, care a fost unsa, apoi se pun deasupra
rosiile. Se amesteca restul de ulei cu patrunjelul verde si se stropesc rosiile. Se da la cuptor cca. 20
de minute.
Se serveste cald.