Tartine cu carne si ciuperci
Ingrediente:
Pentru compozitie:
500 g carne porc tocata
200 g ciuperci taiate felii subtiri
1/2 ceapa tocata marunt
1 catel usturoi pisat
1 lingura patrunjel sau marar
sare, piper
Pentru aluat:
1 cana apa
50 g unt
1 ou
sare
cca 2 cani faina
Pentru decorare:
100 g masline (fara samburi taiate feliute)
7 rosii taiate feliute
100 g cascaval ras
Mod de preparere:
Se calesc ingredientele pentru compozitie intr-o lingura de ulei, la foc mic cca. 15 minute.
Se amesteca toate ingredientele pentru aluat si se imparte in parti egale de marimea unei
nuci mai mari. Se ung formele de tarte cu ulei si se muleaza aluatul in interiorul lor.
Se umple toate formele cu compozitia de carne si se decoreaza cu felii de rosii, masline si
cascaval ras. Se pun formele in cuptorul incins si se lasa 30 de minute, pana se rumenesc.
Se por servi calde sau reci, decorate cu salata verde si ketchup.