Ingrediente:
Blat:
13 oua; 13 lg zahar;
11 lg faina; 4 lg cacao;
esenta vanilie;
Crema:
6 oua; 600g zahar;
6 lg apa; 100 g cacao;
3 pac margarina rama;
2 fiole esenta de rom;
Glazura:
500g fondant de cacao;
Mod de preparare: Sirop se face dupa gust, numai ca o parte din zahar
trebuie caramelizat sa capete o culoare frumoasa si se adauga esenta de
rom. Pentru blat se separa ouale si se bat albusurile cu 8 linguri de
zahar si galbenusurile cu 5 linguri de zahar plus esenta, se amesteca.
Se cerne faina impreuna cu cacao peste compozitie si se toarna in tava
tapetata cu hartie, se coace la foc potrivit. Pentru crema se fierb
ouale cu zaharul si apa pana la proba de fir se adauga cacao se lasa sa
se raceasca un pic apoi se adauga margarina taiata cubulete batandu-se
cu mixerul la viteza mare. La sfarsit se adauga esenta. La glazura am
topit la baien marine, fondantul de cacao si am adaugat in el un pic de
esenta de rom. Se taie bltul pe jumatate apoi se insiropeaza si se
adauga crema.
Mentiuni: Prajitura se da la frigider inainte de portionare, apoi se trec prajiturile prin fondant fierbinte.