Timp de preparare: 2 ore.
Ingrediente: pentru 5 kg de carne grasa de porc (eventual se poate amesteca cu 1.5 kg pulpa de vita): 1kg usturoi, 2 linguri de sare, 1 lingura piper, mate de porc sau/si de oaie. In general, matele de oaie unt mai subtiri decat cele de porc.
Ustensile de Bucatarie: pisalog de usturoi
Electrocasnice: robot de bucatarie sau tocator prevazut cu palnie speciala pentru umplut mate;
Ingrediente: pentru 5 kg de carne grasa de porc (eventual se poate amesteca cu 1.5 kg pulpa de vita): 1kg usturoi, 2 linguri de sare, 1 lingura piper, mate de porc sau/si de oaie. In general, matele de oaie unt mai subtiri decat cele de porc.
Ustensile de Bucatarie: pisalog de usturoi
Electrocasnice: robot de bucatarie sau tocator prevazut cu palnie speciala pentru umplut mate;
Se toaca carnea la robotul de bucatarie sau la tocator.
Peste carne se pun usturoiul, sarea si piperul.
Se amesteca bine, bine toate ingredientele.
Intre timp spalati si curatati bine matele cu apa si otet, pentru a le albi
si pentru a indeparta mirosul neplacut.
Pregatiti ustensilele de bucatarie pe masa de lucru: tocatorul cu palnia speciala pentru carnati, iar
carnea sa fie la indemana. Puteti folosi clasica masina de tocat carne sau ustensilele moderne pentru umplut carnatii
pe care le gasiti in magazinele de electrocasnice.
Alegeti cu grija cate un mat si suflati in el pentru a-l desface ca sa poata intra in palnie.
Rulati matul pe palnie, cu grija sa nu-l rupeti, pentru ca altfel va iesi compozitia din el.
Daca vi se pare prea lung, mai taiati din el.
De aici inainte este nevoie de doua persoane
pentru a putea umple carnatii:o persoana sa roteasca manerul masinii
de tocat si cealalta sa tina matul pentru a se umple suficient.
Asta daca folositi masina de tocat. Electrocasnicele mai noi
va fac munca mai usoara.
Din loc in loc lasati o portiune de mat neumplut pentru a separa carnatii.
Gata carnatii.
Nu uitati sa lasati carnatii intr-un loc uscat si racoros
(eventual agatati in camara) timp de 24 de ore.