Carnati de casa

Timp de preparare: 2 ore.
Ingrediente: pentru 5 kg de carne grasa de porc (eventual se poate amesteca cu 1.5 kg pulpa de vita): 1kg usturoi, 2 linguri de sare, 1 lingura piper, mate de porc sau/si de oaie. In general, matele de oaie unt mai subtiri decat cele de porc.
Ustensile de Bucatarie: pisalog de usturoi
Electrocasnice: robot de bucatarie sau tocator prevazut cu palnie speciala pentru umplut mate;
retete culinare carnati
Se toaca carnea la robotul de bucatarie sau la tocator.
retete culinare carnati


Peste carne se pun usturoiul, sarea si piperul.
retete culinare carnati
Se amesteca bine, bine toate ingredientele.
Retete culinare carnati
Intre timp spalati si curatati bine matele cu apa si otet, pentru a le albi si pentru a indeparta mirosul neplacut.
retete culinare carnati
Pregatiti ustensilele de bucatarie pe masa de lucru: tocatorul cu palnia speciala pentru carnati, iar carnea sa fie la indemana. Puteti folosi clasica masina de tocat carne sau ustensilele moderne pentru umplut carnatii pe care le gasiti in magazinele de electrocasnice.
retete culinare carnati
Alegeti cu grija cate un mat si suflati in el pentru a-l desface ca sa poata intra in palnie.
retete culinare carnati
Rulati matul pe palnie, cu grija sa nu-l rupeti, pentru ca altfel va iesi compozitia din el. Daca vi se pare prea lung, mai taiati din el.
retete culinare carnati
De aici inainte este nevoie de doua persoane pentru a putea umple carnatii:o persoana sa roteasca manerul masinii de tocat si cealalta sa tina matul pentru a se umple suficient. Asta daca folositi masina de tocat. Electrocasnicele mai noi va fac munca mai usoara.
retete culinare carnati
Din loc in loc lasati o portiune de mat neumplut pentru a separa carnatii.
retete culinare carnati
Gata carnatii.
retete culinare carnati
Nu uitati sa lasati carnatii intr-un loc uscat si racoros (eventual agatati in camara) timp de 24 de ore.
retete culinare carnati

originals