Cartofi umpluti cu ciuperci

Ingrediente :
4 cartofi mai mari,
300g ciuperci,
1 colt de paine de 1 zi,
2-3 fire verdeata,
1-2 linguri faina,
1 ceapa mica,
2 catei de usturoi,
sare, piper.

Pentru sos:
1 conserva rosii in bulion 250gr,
1 ceapa mai mare,
3 linguri amestec de legume congelate,
foi de dafin,
boabe de piper,
putin oregano,
2 catei de usturoi,
ulei,
sare sau condiment tip vegeta.

Preparare :Se spala cartofii si se pun la fiert intregi, in coaja cam 15-20 minute (sa nu fie nici tari, nici super fierti). Se lasa la racit iar cand sunt inca calduti se scobesc cu lungurita.
In timp ce fierb cartofii se face sosul: se toaca ceapa mare si se caleste in 2linguri de ulei. Se adauga legumele congelate si 1 cana de apa si se lasa sa se inmoaie bine ceapa. Se adauga rosiile cu tot cu suc, condimentele, usturoi tocat fin si se mai lasa 5 minute.
Umplutura: se mixeaza toate ingredientele: ciupercile, painea inmuiata in apa si apoi stoarsa bine, ceapa, usturoiul, verdeata, faina, condimentele, sarea. Cu aceasta compozitie se umplu cartofii.
Intr-un vas se pune sosul, se mai adauga o canita cu apa, se aseaza cartofii umpluti, se stropesc cu putin ulei si se dau la cuptor 30-40 minute.

Mentiuni :Complexitate medie.
Timp: 1h 30 min.

originals