Ingrediente :
4 cartofi mai mari,
300g ciuperci,
1 colt de paine de 1 zi,
2-3 fire verdeata,
1-2 linguri faina,
1 ceapa mica,
2 catei de usturoi,
sare, piper.
Pentru sos:
1 conserva rosii in bulion 250gr,
1 ceapa mai mare,
3 linguri amestec de legume congelate,
foi de dafin,
boabe de piper,
putin oregano,
2 catei de usturoi,
ulei,
sare sau condiment tip vegeta.
Preparare :Se spala cartofii si se pun la fiert intregi, in coaja cam
15-20 minute (sa nu fie nici tari, nici super fierti). Se lasa la racit
iar cand sunt inca calduti se scobesc cu lungurita.
In timp ce fierb
cartofii se face sosul: se toaca ceapa mare si se caleste in 2linguri de
ulei. Se adauga legumele congelate si 1 cana de apa si se lasa sa se
inmoaie bine ceapa. Se adauga rosiile cu tot cu suc, condimentele,
usturoi tocat fin si se mai lasa 5 minute.
Umplutura: se mixeaza
toate ingredientele: ciupercile, painea inmuiata in apa si apoi stoarsa
bine, ceapa, usturoiul, verdeata, faina, condimentele, sarea. Cu aceasta
compozitie se umplu cartofii.
Intr-un vas se pune sosul, se mai
adauga o canita cu apa, se aseaza cartofii umpluti, se stropesc cu putin
ulei si se dau la cuptor 30-40 minute.
Mentiuni :Complexitate medie.
Timp: 1h 30 min.