Chec cu fructe

Iti trebuie:
  • 350 g fructe uscate (caise, prune, stafide, curmale etc.)
  • 100 g zahar pudra
  • 3 oua
  • 300 g faina
  • 1 plic praf de copt
  • 2 plicuri sau 2 lingurite ceai negru sau verde
  • 150 ml apa
  • 1 varf de cutit de sare
  • 1 lingura unt pentru tava
Pregatesti asa:
  1. Din ceai si apa, prepari o infuzie concentrata, pe care o strecori dupa 10 minute.
  2. Speli fructele uscate, le tai in cubulete si le pui intr-un castron.
  3. Torni peste ele ceaiul si le lasi sa se inmoaie 10  minute.
  4. Separi albusurile de galbenusuri.
  5. Bati albusurile spuma tare cu sarea.
  6. Adaugi zaharul si bati in continuare pana se intareste bezeaua, in care incorporezi pe rand galbenusurile si faina cernuta impreuna cu praful de copt.
  7. Dupa fiecare ingredient, amesteci usor, de jos in sus.
  8. Ungi cu unt si tapetezi cu hartie de copt o forma pentru chec.
  9. Torni compozitia si presari cubuletele de fructe, in prealabil bine scurse si trecute prin faina.
  10. O coci la foc mijlociu, timp de circa 45 de minute.
  11. Probezi daca s-a copt cu ajutorul unui pai.
  12. Scoti checul din tava si il portionezi dupa ce s-a racit.
Chec cu fructe

originals