Chec cu fructe
Iti trebuie:
- 350 g fructe uscate (caise, prune, stafide, curmale etc.)
- 100 g zahar pudra
- 3 oua
- 300 g faina
- 1 plic praf de copt
- 2 plicuri sau 2 lingurite ceai negru sau verde
- 150 ml apa
- 1 varf de cutit de sare
- 1 lingura unt pentru tava
Pregatesti asa:
- Din ceai si apa, prepari o infuzie concentrata, pe care o strecori dupa 10 minute.
- Speli fructele uscate, le tai in cubulete si le pui intr-un castron.
- Torni peste ele ceaiul si le lasi sa se inmoaie 10 minute.
- Separi albusurile de galbenusuri.
- Bati albusurile spuma tare cu sarea.
- Adaugi zaharul si bati in continuare pana se intareste bezeaua, in care incorporezi pe rand galbenusurile si faina cernuta impreuna cu praful de copt.
- Dupa fiecare ingredient, amesteci usor, de jos in sus.
- Ungi cu unt si tapetezi cu hartie de copt o forma pentru chec.
- Torni compozitia si presari cubuletele de fructe, in prealabil bine scurse si trecute prin faina.
- O coci la foc mijlociu, timp de circa 45 de minute.
- Probezi daca s-a copt cu ajutorul unui pai.
- Scoti checul din tava si il portionezi dupa ce s-a racit.