- 5 oua
- 1 cana zahar
- 100 g unt
- 1 cana faina
- 100 g mac
- 1 lamaie
- 1 praf de copt
- 150 g migdale pentru decor.
- Se separa albusurile de galbenusuri si se bat spuma.
- Se adauga zaharul si se bate in continuare pana acesta se topeste.
- Galbenusurile se amesteca bine cu untul topit si racit si se incorporeaza in albusuri.
- Se adauga zeama si coaja de lamaie, faina amestecata cu praful de copt si macul.
- Se amesteca foarte incet cu o lingura de lemn, de jos in sus, pana faina se incorporeaza, intr-o tava de cozonac unsa cu ulei si tapetata cu faina.
- Se toarna compozitia si se da la cuptor pentru 45 de minute, la foc mic.
- Dupa 20 de minute, se scoate din cuptor, se presara migdalele taiate felii si se lasa inca 25 de minute, pana se rumeneste.
Pregatire:70 minute