Chec cu mac si migdale

Iti trebuie:
  • 5 oua
  • 1 cana zahar
  • 100 g unt
  • 1 cana faina
  • 100 g mac
  • 1 lamaie
  • 1 praf de copt
  • 150 g migdale pentru decor.
Pregatesti asa:
  1. Se separa albusurile de galbenusuri si se bat spuma.
  2. Se adauga zaharul si se bate in continuare pana acesta se topeste.
  3. Galbenusurile se amesteca bine cu untul topit si racit si se incorporeaza in albusuri.
  4. Se adauga zeama si coaja de lamaie, faina amestecata cu praful de copt si macul.
  5. Se amesteca foarte incet cu o lingura de lemn, de jos in sus, pana faina se incorporeaza, intr-o tava de cozonac unsa cu ulei si tapetata cu faina.
  6. Se toarna compozitia si se da la cuptor pentru 45 de minute, la foc mic.
  7. Dupa 20 de minute, se scoate din cuptor, se presara migdalele taiate felii si se lasa inca 25 de minute, pana se rumeneste.
Portii: 6 portii
Pregatire:70 minute

Chec cu mac si migdale

originals