Chec galez

Iti trebuie:
  • 100 g unt sarat, aflat la temperatura camerei
  • 85 g zahar tos
  • 3 oua mari
  • 175 g faina care creste singura
  • 50 g stafide
  • 1 lingura lapte.
Pentru sos iti trebuie:
  • 40 g unt sarat
  • 2 linguri zahar
  • 1/2 lingurita scortisoara macinata.
Pregatesti asa:
  1. Incingi cuptorul la 180 de grade Celsius.
  2. Ungi cu unt o forma de chec rotunda si o captusesti cu hartie pergament.
  3. Pui untul cu zaharul tos intr-un castron si bati cu mixerul pana devine untul spumos.
  4. Adaugi ouale, untul, unul cate unul, apoi incorporezi faina.
  5. Adaugi stafidele si laptele si amesteci bine.
  6. Torni mixtura in forma de copt.
  7. Pui forma in cuptor pe treapta de mijloc a cuptorului si lasi circa 15-20 de minute, pana creste frumos, ferm si auriu.
Pregatesti sosul asa:
  1. Pui untul intr-un castron impreuna cu zaharul brun si cu scortisoara si amesteci bine.
  2. Cand checul este gata, il scoti din cuptor si ungi cu unt partea superioara.
  3. Lasi checul pana ce se topeste untul, apoi il scoti din forma, il tai felii si il servesti.
Chec galez

originals