Chec galez
Iti trebuie:
- 100 g unt sarat, aflat la temperatura camerei
- 85 g zahar tos
- 3 oua mari
- 175 g faina care creste singura
- 50 g stafide
- 1 lingura lapte.
Pentru sos iti trebuie:
- 40 g unt sarat
- 2 linguri zahar
- 1/2 lingurita scortisoara macinata.
Pregatesti asa:
- Incingi cuptorul la 180 de grade Celsius.
- Ungi cu unt o forma de chec rotunda si o captusesti cu hartie pergament.
- Pui untul cu zaharul tos intr-un castron si bati cu mixerul pana devine untul spumos.
- Adaugi ouale, untul, unul cate unul, apoi incorporezi faina.
- Adaugi stafidele si laptele si amesteci bine.
- Torni mixtura in forma de copt.
- Pui forma in cuptor pe treapta de mijloc a cuptorului si lasi circa 15-20 de minute, pana creste frumos, ferm si auriu.
Pregatesti sosul asa:
- Pui untul intr-un castron impreuna cu zaharul brun si cu scortisoara si amesteci bine.
- Cand checul este gata, il scoti din cuptor si ungi cu unt partea superioara.
- Lasi checul pana ce se topeste untul, apoi il scoti din forma, il tai felii si il servesti.