Chec cu miere

Iti trebuie:
  • 4 oua
  • 200 g nuci macinate
  • 100 g faina
  • 100gz ahar
  • 100 g unt
  • 250g miere de albine
  • 1 lamaie
  • 1 lingurita scortisoara macinata
  • 1 lingurita zahar vanilat
  • 1 lingurita praf de copt
  • un varf de cutit sare
Pregatesti asa:
  1. Puneti intr-un vas la bain- marie mierea si untul.
  2. Amestecati-le pana cand se topeste untul, apoi luati vasul de pe foc.
  3. Bateti spuma albusurile, adaugand treptat zaharul, zaharul vanilat si zeama de lamaie.
  4. Cand spuma este ferma, adaugati galbenusurile batute putin si amestecul caldut de miere cu unt.
  5. Adaugati faina si celelalte ingrediente ramase si amestecati prin rasturnare.
  6. Turnati compozitia intr-o forma de chec unsa cu unt si tapetata cu faina si coaceti-o la foc potrivit, pana cand se rumeneste uniform.
  7. Se scoate din tava numai dupa ce s-a racit.
  8. Presarati checul cu zahar praf inainte de taiere.
  9. Pofta buna!
Chec cu miere

originals