Chec cu miere
Iti trebuie:
- 4 oua
- 200 g nuci macinate
- 100 g faina
- 100gz ahar
- 100 g unt
- 250g miere de albine
- 1 lamaie
- 1 lingurita scortisoara macinata
- 1 lingurita zahar vanilat
- 1 lingurita praf de copt
- un varf de cutit sare
Pregatesti asa:
- Puneti intr-un vas la bain- marie mierea si untul.
- Amestecati-le pana cand se topeste untul, apoi luati vasul de pe foc.
- Bateti spuma albusurile, adaugand treptat zaharul, zaharul vanilat si zeama de lamaie.
- Cand spuma este ferma, adaugati galbenusurile batute putin si amestecul caldut de miere cu unt.
- Adaugati faina si celelalte ingrediente ramase si amestecati prin rasturnare.
- Turnati compozitia intr-o forma de chec unsa cu unt si tapetata cu faina si coaceti-o la foc potrivit, pana cand se rumeneste uniform.
- Se scoate din tava numai dupa ce s-a racit.
- Presarati checul cu zahar praf inainte de taiere.
- Pofta buna!