Chec oparit

Iti trebuie:
  • 2 cani de zahar
  • 8 oua
  • 8 linguri de ulei
  • 2 cani de faina
  • 10 linguri de apa
  • 1 praf de copt
  • 50 g nuca
  • 2-3 linguri cacao
  • coaja de lamaie sau alte mirodenii.
Pregatesti asa:
  1. Pui intr-o cratita 2 cani de zahar cu 10 linguri de apa si le lasi pe foc pana se formeaza un sirop.
  2. Separi albusurile de galbenusuri si bati albusurile spuma tare,  apoi  adaugi putin cate putin din siropul clocotit si bati continuu.
  3. Adaugi in compozitie si cele 8 galbenusuri frecate cu sare si 8 linguri de ulei.
  4. Stingi un praf de copt in otet sau zeama de lamaie si il adaugi in compozitie.
  5. La final, pui cele 2 cani de faina, in ploaie, amestecand continuu.
  6. Pui cacaua, pe care o amesteci cu un sfert din compozitie.
  7. Poti pregati un chec simplu si unul cu cacao.
  8. Deasupra presari nuca taiata marunt.
  9. Torni compozitia de chec in 2 tavi unse cu unt si tapetate cu faina sau cu hartie de copt.
Portii: 8 portii
Pregatire: 80 minute

Chec oparit

originals