- 2 cani de zahar
- 8 oua
- 8 linguri de ulei
- 2 cani de faina
- 10 linguri de apa
- 1 praf de copt
- 50 g nuca
- 2-3 linguri cacao
- coaja de lamaie sau alte mirodenii.
- Pui intr-o cratita 2 cani de zahar cu 10 linguri de apa si le lasi pe foc pana se formeaza un sirop.
- Separi albusurile de galbenusuri si bati albusurile spuma tare, apoi adaugi putin cate putin din siropul clocotit si bati continuu.
- Adaugi in compozitie si cele 8 galbenusuri frecate cu sare si 8 linguri de ulei.
- Stingi un praf de copt in otet sau zeama de lamaie si il adaugi in compozitie.
- La final, pui cele 2 cani de faina, in ploaie, amestecand continuu.
- Pui cacaua, pe care o amesteci cu un sfert din compozitie.
- Poti pregati un chec simplu si unul cu cacao.
- Deasupra presari nuca taiata marunt.
- Torni compozitia de chec in 2 tavi unse cu unt si tapetate cu faina sau cu hartie de copt.
Pregatire: 80 minute