Chec cu smantana

Iti trebuie:
  • 100 g unt
  • 150 g zahar
  • 4 oua mari
  • 200 g faina
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 4 linguri smantana
  • 1 lingurita pudra de ghimbir
  • 3 linguri nuca macinata
  • 1 lingura cacao
  • 1 esenta de vanilie
Pregatesti asa:
  1. Freci untul cu zaharul, pana se albeste si devine spumos.
  2. Adaugi treptat ouale batute separat, nuca macinata, esenta de vanilie si apoi faina, in care ai amestecat praful de copt si pudra de ghimbir, alternand cu smantana.
  3. Adaugi in compozitie si cacaua, amestecand usor.
  4. Torni compozitia intr-o tava de cozonac unsa si tapetata cu hartie de copt si o introduci la cuptor pentru 50 de minute, la foc mic.
  5. Inainte sa scoti checul din forma, il lasi 10 minute sa se raceasca.
  6. Il poti presara cu zahar pudra.
Chec cu smantana

originals