Chec cu smantana
Iti trebuie:
- 100 g unt
- 150 g zahar
- 4 oua mari
- 200 g faina
- 1/2 lingurita praf de copt
- 4 linguri smantana
- 1 lingurita pudra de ghimbir
- 3 linguri nuca macinata
- 1 lingura cacao
- 1 esenta de vanilie
Pregatesti asa:
- Freci untul cu zaharul, pana se albeste si devine spumos.
- Adaugi treptat ouale batute separat, nuca macinata, esenta de vanilie si apoi faina, in care ai amestecat praful de copt si pudra de ghimbir, alternand cu smantana.
- Adaugi in compozitie si cacaua, amestecand usor.
- Torni compozitia intr-o tava de cozonac unsa si tapetata cu hartie de copt si o introduci la cuptor pentru 50 de minute, la foc mic.
- Inainte sa scoti checul din forma, il lasi 10 minute sa se raceasca.
- Il poti presara cu zahar pudra.