Chec fin cu rahat colorat
Iti trebuie:
- 4 oua
- 250 g zahar
- 250 g margarina
- 350 g faina
- circa 250-300 g rahat divers colorat
- 1 plic zahar vanilat.
Pregatesti asa:
- Bati ouale intregi cu zaharul pana obtii o spuma tare.
- Adaugi zaharul vanilat si margarina (care nu trebuie sa fie rece, scoasa de la frigider, ci tinuta in prealabil 15-20 de minute la temperatura camerei) si bati in continuare pana cand compozitia devine din nou spumoasa.
- Presari apoi deasupra faina "in ploaie", batand energic cu telul.
- La sfarsit, adaugi bucatelele de rahat, taiat in cubulete, date prin faina, pentru a nu se lasa in timpul coptului.
- Asezi compozitia intr-o forma tapetata cu hartie de copt.
- Coci checul la cuptor, la foc iute, timp de 20-25 de minute, apoi la foc potrivit si, spre sfarsit, la foc mic circa 45 de minute.
- Pentru a nu se rumeni prea repede checul, in timpul coptului, poti pune deasupra checului o coala de hartie.
- Cand e gata, il presari cu zahar pudra.