Chec cu masline

Iti trebuie:
  • 220 g faina
  • 3 oua
  • 100 ml lapte
  • 4 linguri ulei
  • 1 praf de copt
  • sare
  • piper
  • 200 g masline verzi sau negre fara samburi
  • 175 g telemea de oaie
  • 50 g alune de padure.

Pregatesti asa:
  1. Intr-un vas mai inalt, amesteci faina cernuta in prealabil, praful de copt, iar in centru asezi ouale, uleiul, laptele caldut, putina sare si putin piper.
  2. Amesteci bine cu mixerul pana cand se omogenizeaza.
  3. Dupa ce s-a omogenizat adaugi maslinele feliate, telemeaua rasa si alunele.
  4. Amesteci usor cu o spatula pentru a nu se sfarama maslinele.
  5. Ungi o tava de chec cu unt si o tapetezi cu faina.
  6. Adaugi compozitia in tava si o introduci in cuptorul preincalzit pentru 45 minute.
  7. Scoti checul din tava, doar dupa ce s-a racit.
  8. Pofta buna!
Chec cu masline

originals