- 220 g faina
- 3 oua
- 100 ml lapte
- 4 linguri ulei
- 1 praf de copt
- sare
- piper
- 200 g masline verzi sau negre fara samburi
- 175 g telemea de oaie
- 50 g alune de padure.
Pregatesti asa:
- Intr-un vas mai inalt, amesteci faina cernuta in prealabil, praful de copt, iar in centru asezi ouale, uleiul, laptele caldut, putina sare si putin piper.
- Amesteci bine cu mixerul pana cand se omogenizeaza.
- Dupa ce s-a omogenizat adaugi maslinele feliate, telemeaua rasa si alunele.
- Amesteci usor cu o spatula pentru a nu se sfarama maslinele.
- Ungi o tava de chec cu unt si o tapetezi cu faina.
- Adaugi compozitia in tava si o introduci in cuptorul preincalzit pentru 45 minute.
- Scoti checul din tava, doar dupa ce s-a racit.
- Pofta buna!