Chec pufos cu mere

Iti trebuie:
  • 500 g mere
  • zeama de la o lamaie
  • 7 linguri zahar
  • 12 felii de paine
  • 5 oua
  • 500 g smantana
  • 200 ml lapte
  • 4-5 frunze de menta.
Pentru sos iti trebuie:
  • 6 linguri visinata
  • 250 ml lapte
  • 2 lingurite scortisoara
  • 2 linguri zahar
  • 1 lingurita amidon de porumb
Pentru decor iti trebuie:
  • 100 g frisca
  • frunze de menta.
Pregatesti asa:
  1. Speli si cureti merele, le tai sferturi si cureti semintele.
  2. Le pui intr-un vas emailat, le stropesti cu zeama de lamaie,adaugi 2 linguri de zahar si le calesti putin, sa se inmoaie,apoi le pui intr-o strecuratoare si le lasi la racit.
  3. Cureti feliile de paine de coaja si tapetezi cu ele fundul si peretii unei forme de chec mai mari, in care ai pus hartie de copt.
  4. Bati ouale cu smantana, laptele si restul de zahar.
  5. Maruntesti frunzele de menta, le amesteci cu merele si incorporezi totul in crema de smantana.
  6. Torni compozitia peste paine si coci in cuptorul bine incins, la foc potrivit circa o ora.
  7. Pentru sos, fierbi laptele cu 2 lingurite de visinata, scortisoara si zaharul.
  8. Amesteci amidonul cu restul de visinata si torni in lapte, lasi sa dea in clocot, apoi dai sa se raceasca.
  9. Lasi checul sa se raceasca, apoi rastorni forma, scoti hartia de copt si decorezi cu frisca si frunze de menta.
  10. Pofta buna!
Chec pufos cu mere

originals