Chec pufos cu mere
Iti trebuie:
- 500 g mere
- zeama de la o lamaie
- 7 linguri zahar
- 12 felii de paine
- 5 oua
- 500 g smantana
- 200 ml lapte
- 4-5 frunze de menta.
Pentru sos iti trebuie:
- 6 linguri visinata
- 250 ml lapte
- 2 lingurite scortisoara
- 2 linguri zahar
- 1 lingurita amidon de porumb
Pentru decor iti trebuie:
- 100 g frisca
- frunze de menta.
Pregatesti asa:
- Speli si cureti merele, le tai sferturi si cureti semintele.
- Le pui intr-un vas emailat, le stropesti cu zeama de lamaie,adaugi 2 linguri de zahar si le calesti putin, sa se inmoaie,apoi le pui intr-o strecuratoare si le lasi la racit.
- Cureti feliile de paine de coaja si tapetezi cu ele fundul si peretii unei forme de chec mai mari, in care ai pus hartie de copt.
- Bati ouale cu smantana, laptele si restul de zahar.
- Maruntesti frunzele de menta, le amesteci cu merele si incorporezi totul in crema de smantana.
- Torni compozitia peste paine si coci in cuptorul bine incins, la foc potrivit circa o ora.
- Pentru sos, fierbi laptele cu 2 lingurite de visinata, scortisoara si zaharul.
- Amesteci amidonul cu restul de visinata si torni in lapte, lasi sa dea in clocot, apoi dai sa se raceasca.
- Lasi checul sa se raceasca, apoi rastorni forma, scoti hartia de copt si decorezi cu frisca si frunze de menta.
- Pofta buna!