Prajitura cu crema de branza si glazura

Iti trebuie:
  • 6 oua
  • 150 g zahar
  • 50 ml ulei
  • 100 g faina
  • 1/2 pachet praf de copt
  • 50 g cacao.
Pentru umplutura iti trebuie:
  • 250 g unt
  • 200 g zahar
  • 750 g branza dulce
  • 1 esenta de portocale.
Pentru glazura iti trebuie:
  • 125 g unt
  • 100 g zahar
  • 20 g cacao
  • 1 lingura amidon.
Pregatesti asa:
  1. Bati albusurile spuma cu zaharul, apoi pui treptat galbenusurile amestecate bine cu uleiul.
  2. Incorporezi usor faina amestecata cu praful de copt si cacaoa.
  3. Torni aluatul intr-o tava unsa si tapetata si o introduci la cuptor, la foc mic, pentru 40 de minute.
  4. Bati untul topit cu zaharul, adaugi branza scursa bine, esenta de portocale si dai la frigider pentru aproximativ o jumatate de ora ca sa se intareasca putin.
  5. Pentru glazura, incalzesti untul intr-o cratita, adaugi zaharul, cacaoa, amidonul si amesteci pana cand se ingroasa putin.
  6. Intinzi crema de branza peste blat, torni glazura de ciocolata, netezesti bine si dai la rece cel putin o ora inainte de a servi.
  7. Pofta buna!

originals