Prajitura cu crema de branza si glazura
Iti trebuie:
- 6 oua
- 150 g zahar
- 50 ml ulei
- 100 g faina
- 1/2 pachet praf de copt
- 50 g cacao.
Pentru umplutura iti trebuie:
- 250 g unt
- 200 g zahar
- 750 g branza dulce
- 1 esenta de portocale.
Pentru glazura iti trebuie:
- 125 g unt
- 100 g zahar
- 20 g cacao
- 1 lingura amidon.
Pregatesti asa:
- Bati albusurile spuma cu zaharul, apoi pui treptat galbenusurile amestecate bine cu uleiul.
- Incorporezi usor faina amestecata cu praful de copt si cacaoa.
- Torni aluatul intr-o tava unsa si tapetata si o introduci la cuptor, la foc mic, pentru 40 de minute.
- Bati untul topit cu zaharul, adaugi branza scursa bine, esenta de portocale si dai la frigider pentru aproximativ o jumatate de ora ca sa se intareasca putin.
- Pentru glazura, incalzesti untul intr-o cratita, adaugi zaharul, cacaoa, amidonul si amesteci pana cand se ingroasa putin.
- Intinzi crema de branza peste blat, torni glazura de ciocolata, netezesti bine si dai la rece cel putin o ora inainte de a servi.
- Pofta buna!