Ingrediente:
- peste mare (capete si cozi de somn sau somon, stiuca, crap etc.)
-telina
-gulie
-morcov
-ceapa
-praz
-pastranac
-patrunjel
-frunze leustean
-frunze patrunjel
-bors
-sare
-piper
-vegeta
Preparare:
Se fierbe pestele mic in apa fara sare pana se face zdrente, dupa
care se strecoara si se arunca pestele pastrandu-se zeama. Se taie
zarzavatul cubulete si se pune la fiert in zeama strecurata de peste
pana fierbe. Se adauga borsul (1/3 din cantitatea de zeama de peste) si
se dau cateva clocote. Se regleaza cu condimente dupa gust. Se introduce
pestele mare si se lasa la fiert max 7 min sa se pastreze bucatile
intregi. Se adauga frunzele de leustean si de patrunjel si se mai da un
clocot.
Mentiuni:
Se serveste calda cu ardei iute (dupa preferinte).Pofta buna!!!