Ingrediente
- 1 kg crap- 50 g unt
- 150 g ulei
- 25 g pesmet
- 150 g lamaie
- 150 ml vin
- 1 leg verdeata
- 300 ml sifon
- sare
Mod de preparare
Crapul se curata, se spala, se sterge cu un stergar si se sareaza.Se unge o tava cu ulei si unt, se asaza in ea cateva betisoare, pe care va sta pestele (sau o bucata de pergament de marimea potrivita).
Se unge pestele cu unt, se asaza in tava, se presara cu pesmet, se da tava la cuptor la un foc potrivit si se stropeste din cand in cand cu sosul format.
Cand este aproape gata, se adauga vinul amestecat cu putina apa si se da tava la cuptor.
Restul de ulei se amesteca cu zeama de lamaie, sifon, sare si verdeata tocata, batandu-se bine cu un tel pana ce sosul se albeste.
La servit se adauga cate o feliuta de lamaie decojita la fiecare portie.
Se consuma rece.