Gogosi din dovlecel
Iti trebuie:
- 300 g piure de dovleac
- 2 oua
- 200 g faina
- 1 lingurita scortisoara
- 1 praf de copt
- 2 linguri zahar
- 1 lingurita zeama de lamaie
- 50 g zahar pudra amestecat cu scortisoara macinata
- ulei pentru prajit.
Pregatesti asa:
- Amesteci piureul de dovleac cu ouale batute usor, un praf de sare, praful de copt, scortisoara macinata, doua linguri de zahar, zeama de lamaia si faina turnata in ploaie.
- Iei cu lingura inmuiata in apa aluat si il torni gramajoare in uleiul bine incins.
- Le intorci pe ambele parti, pentru a se rumeni uniform, apoi le scoti pe prosoape absorbante.
- Presari gogosile fierbinti cu zahar pudra amestecat cu scortisoara macinata si le servesti imediat.
- Sunt bune si reci.
- Pofta buna!