
Ingrediente:
- 1 kg de midii
- 6 rosii
- 4 ardei grasi
- 2 cepe
- 2 morcovi
- sare
- piper
- ulei de masline
- o lingura de marar
- busuioc
- Midiile se curata, se spala si se pun la fiert in apa fierbinte, in care s-a pus sare, timp de 5 minute;
- Se taie ceapa rondele, rosiile se curata de pielita si se taie cuburi, aredeii de curata de seminte si se taie fasii mici;
- Morcovii se taie cuburi si se pun la fiert in apa in care s-a pus si putina sare;
- Se incinge ulei intr-o cratita, se adauga ceapa si se lasa pana se inmoaie, se dauga ardeii, se toarna deasupra rosiile si morcovii;
- Se condimenteaza cu sare si piper si se lasa sa fierba, cand sosul a scazut putin se adauga midiile si se lasa sa fiarba inca 10 minute. La sfarsit se presara mararul tocat si se serveste.