Orez sirbesc

 Ingrediente :
  • ceapa,
    ardei gras, morcovi,
    ciuperci,
    rosii la conserva sau 1 lingura bulion, orez cu bobul rotund,
    delikat sau supa de carne,
    ulei,
    sare,
    piper,
    marar,
    patrunjel,
    1 catel de usturoi

Preparare :
  • Se curata legumele si se taie. Se prajesc putin toate legumele, de preferat in ulei de masilne. Se adauga si orezul si se amesteca cu legumele.
    Se acopera cu apa, se adauga delikat ptr. gust si se lasa sa fiarba la foc mic. Din cind in cind se amesteca si daca trebuie se adauga apa pina fierb orezul si legumele. Mincarea trebuie sa fie legata.
    Se adauga rosiile din conserva sau bulionul, mirodeniile, feliute subtiri de usturoi.
    Se poate servi ca garnitura ptr. friptura sau ca mancare de post

Mentiuni :
  • Complexitate redusa.
    Timp preparare 30 min.

originals