Sarmale cu legume si ciuperci

  • Ingrediente :
  • Pentru umplutura:
    - 1 kg ciuperci proaspete;
    - 5 morcovi mari;
    - 2 pastarnaci;
    - 5 cepe mijlocii;
    - 1 radacina patrunjel;
    - 1 legatura patrunjel verde;
    - 1 radacina telina mica;
    - 1 cana orez;
    - 200 ml ulei;
    - sare, piper;
    - 500 ml apa;

    Pentru foi:
    - 2 verze murate de marime medie;

    Pentru sos:
    - 2 linguri bulion;
    - 1 cana zeama de varza;
    - apa;
  •  
  • Preparare :
  • 1. Se aleg foile de varza si se taie aproximativ 50 de foi;
    2. Se pregatesc legumele pentru umplutura - se curata, apoi ceapa se taie mica, morcovul si celelalte radacinoase se dau pe razatoare, se spala orezul, se curata si se taie marunt ciupercile;
    3. Se pune intr-o tigaie uleiul si se incinge, se adauga ceapa , se caleste putin, apoi se adauga ciupercile taiate si se lasa sa fiarba 15 min amestecand continuu; se adauga radacinoasele date pe razatoare si se continua fierberea pana se inmoaie ingredientele;
    4. Se adauga orezul si 500 ml apa si se mai lasa sa fiarba pana se inmoaie orezul pe jumatate;
    5. Se ia de pe foc, se lasa sa se raceasca, se adauga patrunjelul tocat, sare si piper dupa gust;
    6. Se umplu foile de varza cu umplutura, se aseaza in vasul in care s-a tocat in prealabil pe fund varza, se acopera si deasupra cu varza tocata, se pune zeama de la varza, bulionul si apa cat sa acopere sarmalutele;
    7. Se fierb 2 ore- 2 ore si jumatate , pana se inmoaie varza, avand grija sa mai completam cu apa.
  •  
  • Mentiuni :
  • Complexitate medie.
    Timp de preparare: 4 h.

originals