Paste cu spanac

Paste cu spanac

Descrierea retetei:

Reteta de paste cu spanac. Reteta poate fi pregatita si ca reteta de post, fara branza, in acest caz dupa ce se adauga la paste spanacul se va pune sare dupa gust.

Ingrediente paste cu spanac:
200 g spanac congelat
500 g paste
4 linguri ulei
6 catei de usturoi
1 ardei gras
branza telemea sau parmezan
Modul de preparare a retetei:
In cazul in care folositi spanac proaspat: spalati spanacul, apoi opariti frunzele de spanac in apa cu sare, scurgeti bine spanacul. Dupa ce este bine scurs, tocati frunzele de spanac cat mai fin.
Puneti pastele in apa clocotita, pe foc mediu, si lasati-le sa fiarba. Intre timp taiati fasii cat mai subtiri ardeiul gras. Puneti uleiul intr-o cratita, tocati 3 catei de usturoi si ii puneti in uleiul incins. Adaugati ardeiul gras taiat fasii subtiri si spanacul.
Cand pastele au fiert se iau de pe foc, se scurg, se clatesc cu apa rece si se adauga la spanac. Puneti si restul de usturoi, tocat marunt. Adaugati branza data pe razatoare, dupa gust

originals