Pernite cu carne tocata
Ingrediente:
- 400 g foietaj
- 500 g carne tocata
- 1 ou
- 1 ceapa
- 1 lingura ulei
- 1 galbenus pentru uns foietajul
- mac
- susan
- sare
- piper.
Pregatesti asa:
- Lasi foietajul la dezghetat.
- Intre timp, pregatesti umplutura.
- Toci ceapa marunt, dupa care o calesti in ulei incins.
- Adaugi carnea tocata si lasi pe foc pana scade zeama lasata de aceasta.
- O dai sa se raceasca, adaugi oul batut, condimentezi cu sare, piper si omogenizezi.
- Intinzi cu sucitorul foaia de aluat dezghetata, sa nu fie prea groasa, tai patratele mici, le umpli pe jumatate cu amestecul de carne, iar cealalta jumatate de aluat o pliezi peste carne.
- Apesi bine pe margini, ca sa se lipeasca.
- Ungi pernitele cu galbenus batut si le presari cu mac si susan.
- Le introduci in cuptorul incins pentru 30 de minute, pana se rumenesc frumos.
- Pofta buna!