Pernite cu carne tocata

Ingrediente:
  • 400 g foietaj
  • 500 g carne tocata
  • 1 ou
  • 1 ceapa
  • 1 lingura ulei
  • 1 galbenus pentru uns foietajul
  • mac
  • susan
  • sare
  • piper.
Pregatesti asa:
  1. Lasi foietajul la dezghetat.
  2. Intre timp, pregatesti umplutura.
  3. Toci ceapa marunt, dupa care o calesti in ulei incins.
  4. Adaugi carnea tocata si lasi pe foc pana scade zeama lasata de aceasta.
  5. O dai sa se raceasca, adaugi oul batut, condimentezi cu sare, piper si omogenizezi.
  6. Intinzi cu sucitorul foaia de aluat dezghetata, sa nu fie prea groasa, tai patratele mici, le umpli pe jumatate cu amestecul de carne, iar cealalta jumatate de aluat o pliezi peste carne.
  7. Apesi bine pe margini, ca sa se lipeasca.
  8. Ungi pernitele cu galbenus batut si le presari cu mac si susan.
  9. Le introduci in cuptorul incins pentru 30 de minute, pana se rumenesc frumos.
  10. Pofta buna!
Pernite cu carne tocata

originals