Lasagna cu ardei copti

Iti trebuie:
  • 1 pachet foi de lasagna
  • 1 kg peste oceanic
  • 500 g rosii cherry
  • 3 linguri capere murate
  • 5 ardei grasi copti
  • 3-4 linguri ulei
  • sare
  • piper
  • patrunjel verde.
Pentru sos iti trebuie:
  • 1 ardei gras
  • 1 ceapa
  • 200 ml pulpa de rosii
  • 100 ml vin alb
  • 1 foaie de dafin
  • sare
  • piper.
Pregatesti asa:
  1. Cureti pestele si il dezosezi cu atentie.
  2. Fileurile, pudrate cu putina sare, le asezi deoparte, iar oasele le asezi intr-o oala, impreuna cu ceapa, ardeiul gras, sare, piper si foaia de dafin.
  3. Adaugi 2 cani de apa si lasi sa fiarba 10 minute, apoi strecori zeama si o pui din nou la foc.
  4. Adaugi vinul, pulpa de rosii si lasi sa mai fiarba inca 15 minute.
  5. Ungi o forma termorezistenta mai mica cu ulei, adaugi sos de peste, apoi un strat de foi de lasagna oparite si bine scurse, peste care aranjezi un strat de fileuri de peste, fasii de ardei copti, rosii cheryy taiate in jumatate si capere.
  6. Continui cu restul ingredientelor in aceeasi ordine pana se termina toate.
  7. Ultimul strat va fi de rosii si de capere, peste care presari patrunjel verde tocat.
  8. Stropesti cu restul de  sos de peste si cu ulei, apoi introduci vasul in cuptorul bine incalzit, pentru 30 de minute, pana se rumeneste frumos deasupra.
  9. Pofta buna!
Lasagna cu ardei copti

originals