Prajitura cu dovleac si rom

Iti trebuie:
  • 1 kg miez de dovleac
  • 150 g unt
  • 200 g zahar
  • 250 g faina
  • 5 oua
  • 50 g nuca macinata
  • 1 praf de copt
  • 250 ml lapte dulce
  • 2-3 linguri rom
  • 100 g migdale
  • zahar pudra pentru decor.
Pregatesti asa:
  1. Cureti dovleacul de coaja, il tai bucati si il fierbi in apa cu putina sare timp de 20 de minute, apoi il strecori si il lasi sa se scurga bine intr-o strecuratoare.
  2. Amesteci, intr-un castron mare, faina amestecata cu praful de copt, ouale batute, zaharul, romul, untul topit si laptele incalzit usor.
  3. Adaugi dovleacul facut piure, nuca si amesteci toate ingredientele pana se omogenizeaza.
  4. Jumatate din migdale le tai felii si le asezi pe fundul unei forme de tort unsa cu unt si tapetata cu faina.
  5. Torni compozitia si o introduci la cuptor pentru circa 50 de minute.
  6. O ornezi cu migdale, tai prajitura dupa ce se raceste complet, o presari cu zahar pudra si o servesti.
  7. Pofta buna!
Prajitura cu dovleac si rom

originals