Timp de preparare:
Ingrediente:
-un aluat de foietaj
-pasta de tomate
-masline intregi fara samburi -100 gr
-o conserva de ciuperci feliate
-o jumatate de ardei gras rosu
-mozzarella
-cascaval ras
-cimbru
Mod de preparare:
Am vrut sa fac o pizza mai speciala si am folosit un aluat
frantuzesc, cumparat gata facut.Am pus intr-o tava mare hartie de copt
(traiasca aceasta mica minunatie care nu ne mai arde nici o prajiturica
sau vreun blat de tort!) , am intins aluatul, am pus pasta de tomate,
cimbrul, mozzarella taiata felii, ciupercile, maslinele, ardeii taiati
fasii lungi si subtiri, apoi am presarat la sfarsit cascavalul ras (se
poate folosi si branza feta sau telemea rasa).Am uns marginile cu un
galbenus de ou si am bagat tava la cuptor pentru cca 40-50 de
minute(verificam din cand in cand).
Pizza a iesit excelenta!!Excelenta!.... si fiindca foietajul este unul de patiserie, se simte nevoia unei acrituri sau a unui ardei iute in otet , merg de minune!Mie mi-a placut foaaaaaaaarte mult, cred ca putin mai mult decat o pizza clasica ! Iar ciupercile de la conserva (nu crude) dau un gust exceptional !
Vaaai de mine!!! Era sa uit cel mai important amanunt!!!
Pe marginea blatului, asezati bucatele de branza ( fie mozzarella, fie telemea) foarte apropiate unele de celelalte , sa fie ca un rulou subtire de branza de la un capat pana la celalalt , si rulati bine marginile catre interior, strangand aluatul in asa fel incat sa nu se desfaca la copt (vedeti in a 4-a poza, in colajul de imagini).Astfel, o sa aveti o pizza inclusiv cu marginile pline de branza! Este o minunatie!In cea de-a 3-a fotografie, se vede putin branza care s-a topit in interiorul marginii, imi pare rau ca nu am nimerit taietura exact pe bucata de mozzarella topita, s-ar fi vazut si mai multa! Deci, fie ca o faceti cu acest tip de aluat, fie ca aluatul il faceti voi, puneti branza pe toata marginea lui, si astfel va veti bucura de intreaga pizza si nu vor mai ramane bucati de “paine” nemancate! Pofta buna!
Pizza a iesit excelenta!!Excelenta!.... si fiindca foietajul este unul de patiserie, se simte nevoia unei acrituri sau a unui ardei iute in otet , merg de minune!Mie mi-a placut foaaaaaaaarte mult, cred ca putin mai mult decat o pizza clasica ! Iar ciupercile de la conserva (nu crude) dau un gust exceptional !
Vaaai de mine!!! Era sa uit cel mai important amanunt!!!
Pe marginea blatului, asezati bucatele de branza ( fie mozzarella, fie telemea) foarte apropiate unele de celelalte , sa fie ca un rulou subtire de branza de la un capat pana la celalalt , si rulati bine marginile catre interior, strangand aluatul in asa fel incat sa nu se desfaca la copt (vedeti in a 4-a poza, in colajul de imagini).Astfel, o sa aveti o pizza inclusiv cu marginile pline de branza! Este o minunatie!In cea de-a 3-a fotografie, se vede putin branza care s-a topit in interiorul marginii, imi pare rau ca nu am nimerit taietura exact pe bucata de mozzarella topita, s-ar fi vazut si mai multa! Deci, fie ca o faceti cu acest tip de aluat, fie ca aluatul il faceti voi, puneti branza pe toata marginea lui, si astfel va veti bucura de intreaga pizza si nu vor mai ramane bucati de “paine” nemancate! Pofta buna!