1 ora si 25 minute (complexitate medie)
Ingrediente:
150 ml apa calda
1/2 lingurita zahar tos
1 lingurita drojdie uscata
250 g faina
3 linguri ulei de masline
1 lingurita sare
100g sunculita
150g sunca presata
100g parizer
150g porumb
1 ardei
1 ceapa
100g cascaval
100g ciuperci
100g maslina
2 oua
ketchup (bulion)
Mod de preparare:
Blat:
Se pune intr-un castronel drojdia amestecata cu 1 lingura de faina, 3-4 linguri de apa calda si zahar pana se face ca o pasta, se acopera si se lasa pana se se umfla si face spuma;
Intr-un castron se pune faina, in mijlocul ei se toarna amestecul de drojdie, uleiul, sarea si se amesteca, pentru a forma un aluat moale si elastic, daca trebuie se adauga si restul de apa;
Se framanta bine, se lasa deoparte acoperit, la dospit.
Se poate lasa si la frigider de pe o zi pe alta;
Cand vrem sa preparam pizza, intindem o foaie de marimea si forma dorita, pe care o punem intr-o forma unsa si tapetata cu faina.
Compozitie:
Ceapa si ardeiul se se taie felii subtiri, la fel si ciupercile, sunca presata si parizerul se taie cubulete, iar sunculita fasii. Cascavalul se da pe razatoare.
Blatul si compozitia este pentru doua pizza.
Se ia jumatate din aluatul pentru blat si se intinde la marimea dorita, se unge o tava cu ulei si se tapeteaza cu faina, dupa ce am intins blatul il punem in tava pentru pizza se unge cu ketchup si se pune ceapa, ardeiul, cipercile, maslinele, sunculita, parizerul, sunculita presata, porumbul se pune spre sfarsit, apoi se pune cascavalul ras pentru a oferii consistenta si optional se poate pune deasupra un ou.
se da la cuptor circa 30-40 min si se serveste calda.
Se pune intr-un castronel drojdia amestecata cu 1 lingura de faina, 3-4 linguri de apa calda si zahar pana se face ca o pasta, se acopera si se lasa pana se se umfla si face spuma;
Intr-un castron se pune faina, in mijlocul ei se toarna amestecul de drojdie, uleiul, sarea si se amesteca, pentru a forma un aluat moale si elastic, daca trebuie se adauga si restul de apa;
Se framanta bine, se lasa deoparte acoperit, la dospit.
Se poate lasa si la frigider de pe o zi pe alta;
Cand vrem sa preparam pizza, intindem o foaie de marimea si forma dorita, pe care o punem intr-o forma unsa si tapetata cu faina.
Compozitie:
Ceapa si ardeiul se se taie felii subtiri, la fel si ciupercile, sunca presata si parizerul se taie cubulete, iar sunculita fasii. Cascavalul se da pe razatoare.
Blatul si compozitia este pentru doua pizza.
Se ia jumatate din aluatul pentru blat si se intinde la marimea dorita, se unge o tava cu ulei si se tapeteaza cu faina, dupa ce am intins blatul il punem in tava pentru pizza se unge cu ketchup si se pune ceapa, ardeiul, cipercile, maslinele, sunculita, parizerul, sunculita presata, porumbul se pune spre sfarsit, apoi se pune cascavalul ras pentru a oferii consistenta si optional se poate pune deasupra un ou.
se da la cuptor circa 30-40 min si se serveste calda.