pizza


2 ore (complexitate redusa)

Ingrediente:
*pt. aluat:1 kg faina,500 ml apa,2 lingurite sare,2 lingurite zahar,un cubulet de unt,3 linguri de ulei,3 lingurite drojdie uscata.
*pt. sos:200 gr rosii (merge si ketchup,bulion etc.),un praf de cimbru,un praf de piper.
*pt. umplutura:salam victoria,masline,ardei gras murat (merg si castravetii murati),branza de vaca (asta am folosit eu,puteti folosi orice altceva va place)


Mod de preparare:
1.Faci aluatul astfel:amesteci ingredientele uscate (faina+sarea+zaharul+drojdia).Incalzesti putin apa (nu fierbinte) si adaugi ulei si untul,mestecand pana se topeste,apoi torni peste faina si framanti bine pana iese un aluat nelipicios.Lasi la crescut 1h.
2.Intre timp iti pregatesti sosul:pui pe foc mic bulionul ori ketchup`ul cu cimbrul si piperul si mesteci intr`una pana se ingroasa bine (daca e apatos n`o sa`ti mai creasca blatul la pizza).Tai cubulete sau feliute ingredientele pentru umplutura in afara de branza.
3.Intinzi aluatul,decupezi cu un castronel,pahar etc. forme rotunde,le ungi cu sos,pui salam,ardei,masline si razi branza pe deasupra.Le dai la cuptor timp de 10-15 min la foc mare in tava unsa cu ulei de masline.Pofta buna!

originals