Bûche de Noël

Ingrediente:
50 grame faina pentru prajituri, praf de copt, sare, 5 oua, separate, 200 grame zahar, vanilie, 100 grame zahar pudra, 200 grame ciocolata bine maruntita, 50 gr frisca, 10 ml rom, glazura din cacao, ciocolata alba rasa pentru decor, 20 grame pudra de cacao.
Mod de preparare:
Se unge o tava cu ulei si tapeteaza cu faina si hartie de copt. Intr-un bol se amesteca faina cu praful de copt si sare. Se amesteca bine, pana se combina frumos. Intr-un alt bol se amesteca galbenusurile de ou si 3 sferturi din cantitatea de zahar. Se amesteca ingredientele cu ajutorul unui mixer, pana cand obtii o crema aurie si consistenta. Se adauga si vanilia si se amesteca bine. Intr-un alt bol, se amesteca albusurile de ou cu ajutorul unui mixer. Se adauga treptat si restul de zahar. Se amesteca bine ingredientele pana se obtine o crema consistenta. Se adauga compozitita cu faina peste cea cu galbenusurile. Se amesteca bine. Se adauga apoi aceasta compozitie peste cea cu albusuri. Se amesteca toate ingredientele, pana sunt bine incorporate. Se toarna apoi compozitia in tava. Se da tava la cuptor timp de 15 – 20 de minute.
Intre timp, pe un prosop curat de bucatarie se presara zaharul pudra. Cand prajitura este gata, se aseaza peste zaharul pudra si se ruleaza. Se lasa apoi rulada sa se raceasca complet. Pentru umplutura cu ciocolata, se amesteca ciocolata cu frisca, intr-o cratita pe foc. Se lasa pe foc pana cand toata ciocolata s-a topit complet. Se amesteca din cand in cand. Se toarna apoi compozitia intr-un bol si adauga romul. Se lasa sa se raceasca. Se acopera bolul si se da la frigider timp de 2 ore.
Apoi se desface rulada si se unge cu umplutura cu ciocolata. Se ruleaza apoi din nou prajitura. Pe deasupra se toarna glazura de cacao si se orneaza cu ciocolata alba si pudra de cacao.
Inainte de a servi, sa da rulada la rece.

originals