Prajitura cu pere

Ingrediente:
4 pere mari, 1 lingura suc de lamaie, 50 g faina alba, 50 g zahar tos, 3 oua, 450 ml lapte, 40 g unt, un praf de sare, putina scortisoara, 4-5 linguri de zahar pudra.

Mod de preparare:
Se curata perele de coaja si apoi se taie in doua pe lungime, se scot samburii si se taie in felii groase de circa 1 cm. Se aseaza fructele astfel taiate de jur imprejurul unei forme rotunde, unsa in prealabil cu jumatate din cantitatea de unt. Stropesti fructele cu zeama de lamaie. Separat bati bine ouale cu zaharul tos, adaugi faina, scortisoara, sarea si apoi laptele fierbinte (dar nu clocotit). Compozitia aceasta o vei turna peste fructe, apoi dai vasul la cuptor si pui deasupra untul care ti-a ramas. Cand prajitura devine aurie e gata. Se taie rece.

originals