Dieta de slabit definitiva

Din categoria dietelor asociate, acest regim alimentar a fost conceput in 1998 de medicul spaniol Andres Rodriguez Alarcon. Pe langa disocierea alimentelor, el stabileste si un anumit control al caloriilor (intre 2.000 si 2.500). Regimul este usor dezechilibrat in prima faza, dar se compenseaza in cea de-a doua.Cele 5 elemente de baza:
oua, sunca / muschi, peste, ulei, sparanghel
Durata:
minimum, o luna; maximum cat este nevoie
Kilograme pierdute:
de la 1 la 2 pe saptamana
(Contra)indicatii:
este interzisa peste 45 de ani
Structura dietei
Are doua etape. In prima sunt interzise grasimile si hidratii de carbon (dulciurile) care se includ putin cate putin in cea de-a doua, cu exceptia zaharului. Alimentele permise se pot consuma in cantitatea dorita.
Prima faza
Poti manca:
- fructe dar cu o ora inaintea fiecarei mese -, fara a combina ceea ce este acidulat cu dulcele; branzeturi si lactate: branza proaspata, cascaval si iaurt degresat
- oua de doua-trei ori pe saptamana
- peste si crustacee / fructe de mare, mai putin stridii si scoici
- carne slaba (pui, iepure), orice sunca degresata
- cereale complete, legume (o data pe saptamana p.102 si fara adaosuri), orez, faina si paine integrala
legume si verdeturi: varza, dovlecei, ceapa, praz, usturoi, conopida, spanac, marar, castravete, fasole verde, salata, ardei, telina, vinete, ridichi, anghinare, dovleac, andive, varza de Bruxelles, sparanghel, sfecla furajera, broccoli; ciuperci.
- ulei de masline.
Alimente interzise:
Carnuri grase, cartofi, verdeturi nementionate mai sus, zahar, banane, smochine.
Faza a doua (de mentinere a greutatii)
Alimentele interzise se incorporeaza progresiv (cu exceptia zaharului). Painea, faina si orezul trebuie sa fie cat mai putin rafinate.
Inconveniente:
Este o dieta usor dezechilibrata prin aportul mare de proteine. Fara indoiala, aceasta se compenseaza in faza a doua, cand alimentatia este mai variata.
Opinia specialistului:
Dr. Gheorghe Soare, Medic primar endocrinologie, medic principal medicina interna
Este foarte sanatoasa si se poate urma fara efort. Este necesar sa fie insotita de multa apa, pentru a elimina toxinele (acidul uric si ureea, rezultate din excesul de proteine), cat si de practicarea exercitiilor fizice.
Scopul declarat al acestei diete este ca fiecare persoana sa ramana supla pentru tot restul vietii, daca este aplicata inteligent; de exemplu, daca se mananca carne, aceasta trebuie insotita de verdeata sau salata si nu de cartofi prajiti.
Avantaje:
Monotonia acestei diete nu stimuleaza pofta de mancare, pierzandu-se astfel cu usurinta din greutate. De asemenea, regimul poate fi respectat fara prea mari dificultati, oriunde te-ai afla.
Iti permite sa mananci fara sa te infometezi. Se poate prelungi in timp, dupa dorinta, dar in permanenta sub control medical. Cu mici precautii, greutatea pierduta nu se recupereaza. Asigura un aport bun de celuloza.

originals