Sushi elvetian

Ingrediente:
150 g orez de sushi, 1 lingura otet balsamic, 1 lingurita zahar, 1 praz, 1/2 legatura roinita (izmusoara), 1 lingura ulei de masline, jumatate de ardei rosu, 100 g file de peste afumat, sare
Mod de preparare:
Se fierbe orezul cu o cantitate dubla de apa. Se amesteca otetul cu zaharul si sare. Orezul fiert se stropeste cu otetul si se lasa sa se raceasca. Se desfac frunzele prazului si se taie de-a lungul in fasii de 8 x 17 cm. Se oparesc cateva minute si apoi se trec sub jet de apa rece. Frunzele de praz se alatura suprapunand marginile pentru a obtine un dreptunghi de aprox 22 x 17 cm. Apoi se acopera cu orez de 4-5 mm grosime lasand la un capat 4 cm neacoperit. Se amesteca roinita cu uleiul, se adauga ardeiul taiat bucatele mici. Acest amestec se pune peste orez. Fileurile de peste se taie fasii late de 1 cm si se aseaza peste orez. Se ruleaza cu ajutorul unui servet. Rulada obtinuta se taie in rulouri de 2,5 cm latime si se pun la rece.

originals