Ingrediente (pentru 4 persoane): 1 conopida mica, 800 g cartofi (nesfaramiciosi), 1 ardei iute rosu, 20 g unt topit, sare, 3/4 l concentrat de zeama de legume (Knorr + apa), 1/2 varf de cutit sofran (0,1 g), 1/2 lingurita curry, 1/2 legatura menta, 2 borcane iaurt gros (a 150 g). Mod de preparare: Se spala conopida si se rupe buchetele. Cartofii curatati de coaja se taie bucati, iar ardeiul iute fara nervuri si seminte se taie fasii subtiri. Se incinge untul intr-o cratita si se prajesc usor cartofii, impreuna cu fasiile de ardei iute, amestecand intruna. Se adauga sarea, sofranul, curry-ul si se toarna deasupra zeama de zarzavat. Se incorporeaza buchetelele de conopida, se acopera cratita cu un capac si se lasa sa fiarba incet circa 15 minute. Se presara cu frunzulite de menta si se serveste cu iaurtul batut putin ca sa fie cremos.
Retete culinare, carte de bucate cu retete culinare rapide, ilustrate, retete mancare post, retete slabit, retete bauturi, retete prajituri si dulciuri, retete paste, retete peste, retete simple, retete cu carne, retete cu ciuperci
Cartofi cu conopida si iaurt
Ingrediente (pentru 4 persoane): 1 conopida mica, 800 g cartofi (nesfaramiciosi), 1 ardei iute rosu, 20 g unt topit, sare, 3/4 l concentrat de zeama de legume (Knorr + apa), 1/2 varf de cutit sofran (0,1 g), 1/2 lingurita curry, 1/2 legatura menta, 2 borcane iaurt gros (a 150 g). Mod de preparare: Se spala conopida si se rupe buchetele. Cartofii curatati de coaja se taie bucati, iar ardeiul iute fara nervuri si seminte se taie fasii subtiri. Se incinge untul intr-o cratita si se prajesc usor cartofii, impreuna cu fasiile de ardei iute, amestecand intruna. Se adauga sarea, sofranul, curry-ul si se toarna deasupra zeama de zarzavat. Se incorporeaza buchetelele de conopida, se acopera cratita cu un capac si se lasa sa fiarba incet circa 15 minute. Se presara cu frunzulite de menta si se serveste cu iaurtul batut putin ca sa fie cremos.