Ingrediente (pentru 6 persoane): 1 kg cartofi marunti, 250 g masline negre si verzi, 100 ml vin alb sec, o crenguta de rozmarin (sau la plic), 4 catei de usturoi, 4 linguri de untdelemn fin, sare, piper.
Mod de preparare: Curatati cartofii de coaja, spalati-i si uscati-i intr-un prosop (daca nu gasiti cartofi mici, taiati-i in patru). Curatati cateii de usturoi si pisati-i mai mare. Adaugati in piulita si rozmarinul si trageti-i doua "la popou". Puneti untdelemnul sa se incinga intr-o tigaie antiadeziva, puneti sa se caleasca usturoiul si rozmarinul. Adaugati cartofii, sarea, piperul, amestecati cu o lingura sau spatula din lemn pana incep sa se aureasca. Turnati vinul, acoperiti tigaia cu un capac si lasati sa fiarba potolit cca 15 minute, amestecand din cand in cand. Intre timp, dati intr-un clocot maslinele verzi, apoi treceti-le sub un jet de apa rece. Scoateti-le samburii, la fel ca si maslinelor negre. ¥ Cand au trecut cele 15 minute de fierbere a cartofilor, adaugati maslinele si lasati-le sa mai fiarba 15 minute fara capac, amestecand mai des, pentru ca vinul sa se evapore si cartofii sa devina aurii. Serviti-i calzi sau reci. Se pot consuma ca atare sau alaturi de fripturi si carnati.