Mod de preparare: Fierbeti ardeii zece minute, apoi curatati-i de pielita, scoateti-le cotorul si semintele si taiati-le pulpa in lamele. Lasati de-o parte cateva feliute pentru a decora la final supa. ¥ Spalati cartofii, curatati-i de coaja si taiati-i in cuburi mari. Curatati ceapa si tocati-o. ¥ Puneti untdelemnul sa se incinga intr-o oala si puneti ceapa sa se caleasca. Adaugati lamelele de ardei, cubul de supa faramitat cu furculita, piperul de Cayenne si boiaua. Lasati-le sa se caleasca inca doua minute, amestecand. Adaugati cartofii si piureul de rosii, apoi turnati apa calda (ceva mai mult decat pentru 6 portii de supa). Puneti sare si piper. ¥ Dupa ce supa da in clocot, acoperiti vasul si lasati-l la foc potrivit vreme de 30 de minute, pana cand legumele se inmoaie. Cand supa e gata, turnati-o prin sita intr-un alt vas si pasati cartofii si ardeii. Turnati supa inapoi in oala si puneti-o sa se reincalzeasca, adaugand lamelele de ardei ramase. ¥ Adaugati smantana si amestecati. Serviti supa foarte fierbinte. Daca va place, puteti sa adaugati crutoane de paine prajita sau sa serviti alaturi pateuri calde.
Retete culinare, carte de bucate cu retete culinare rapide, ilustrate, retete mancare post, retete slabit, retete bauturi, retete prajituri si dulciuri, retete paste, retete peste, retete simple, retete cu carne, retete cu ciuperci
Supa de cartofi provensala
Supa de cartofi provensala
Ingrediente (pentru 6 persoane): 500 g cartofi fainosi, 100 g pasta de rosii, un ardei verde, un ardei rosu, o ceapa mare, un cub de concentrat de pasare, 50 g smantana proaspata, o lingura de untdelemn, 6 varfuri de cutit de boia dulce, 2 varfuri de Cayenne facultativ (se vinde in pliculete, la toate pravaliile), sare, piper.
Mod de preparare: Fierbeti ardeii zece minute, apoi curatati-i de pielita, scoateti-le cotorul si semintele si taiati-le pulpa in lamele. Lasati de-o parte cateva feliute pentru a decora la final supa. ¥ Spalati cartofii, curatati-i de coaja si taiati-i in cuburi mari. Curatati ceapa si tocati-o. ¥ Puneti untdelemnul sa se incinga intr-o oala si puneti ceapa sa se caleasca. Adaugati lamelele de ardei, cubul de supa faramitat cu furculita, piperul de Cayenne si boiaua. Lasati-le sa se caleasca inca doua minute, amestecand. Adaugati cartofii si piureul de rosii, apoi turnati apa calda (ceva mai mult decat pentru 6 portii de supa). Puneti sare si piper. ¥ Dupa ce supa da in clocot, acoperiti vasul si lasati-l la foc potrivit vreme de 30 de minute, pana cand legumele se inmoaie. Cand supa e gata, turnati-o prin sita intr-un alt vas si pasati cartofii si ardeii. Turnati supa inapoi in oala si puneti-o sa se reincalzeasca, adaugand lamelele de ardei ramase. ¥ Adaugati smantana si amestecati. Serviti supa foarte fierbinte. Daca va place, puteti sa adaugati crutoane de paine prajita sau sa serviti alaturi pateuri calde.
Mod de preparare: Fierbeti ardeii zece minute, apoi curatati-i de pielita, scoateti-le cotorul si semintele si taiati-le pulpa in lamele. Lasati de-o parte cateva feliute pentru a decora la final supa. ¥ Spalati cartofii, curatati-i de coaja si taiati-i in cuburi mari. Curatati ceapa si tocati-o. ¥ Puneti untdelemnul sa se incinga intr-o oala si puneti ceapa sa se caleasca. Adaugati lamelele de ardei, cubul de supa faramitat cu furculita, piperul de Cayenne si boiaua. Lasati-le sa se caleasca inca doua minute, amestecand. Adaugati cartofii si piureul de rosii, apoi turnati apa calda (ceva mai mult decat pentru 6 portii de supa). Puneti sare si piper. ¥ Dupa ce supa da in clocot, acoperiti vasul si lasati-l la foc potrivit vreme de 30 de minute, pana cand legumele se inmoaie. Cand supa e gata, turnati-o prin sita intr-un alt vas si pasati cartofii si ardeii. Turnati supa inapoi in oala si puneti-o sa se reincalzeasca, adaugand lamelele de ardei ramase. ¥ Adaugati smantana si amestecati. Serviti supa foarte fierbinte. Daca va place, puteti sa adaugati crutoane de paine prajita sau sa serviti alaturi pateuri calde.