Clatite cu crema de Roquefort si nuci
Ingrediente (pentru 4 persoane): 8 clatite gata facute, 100 g Roquefort (sau Bucegi), 1 lingura frisca nebatuta (smantana), 1 tulpina telina, 80 g nuci, 20 g unt, sare, piper. Mod de preparare: - Spalati si curatati telina si taiati-o bastonase subtiri, inmuiati-o 5 minute in apa sarata clocotita si lasati-o sa se scurga. - Zdrobiti nucile sau taiati-le bucati nu prea mici. - Incingeti cuptorul la 180¡C. - Puneti branza Roquefort intr-un bol si sfaramati-o cu o furculita. Adaugati frisca sau smantana, nucile si telina, amestecati bine si gustati de sare si piper. - Turnati crema astfel preparata peste clatite, indoiti-le in patru, asezati-le intr-o forma unsa cu unt si dati-le 8 minute la cuptor.