Oua cu sunca si cascaval ras
Ingrediente (pentru 4 persoane): 4 oua, 4 felii sunca (sau jambon), 250 g ciuperci, o lamaie, 3 cepe mici, 150 ml vin alb sec, 120 g cascaval ras, 60 g unt, sare, piper macinat. Mod de preparare: - Incingeti cuptorul la 180¡C. - Stergeti ciupercile cu un burete inmuiat in apa si stors si separati palariile de picioruse. Taiati palariile felii subtiri, stropiti-le cu zeama de lamaie si puneti-le deoparte. Tocati marunt piciorusele. - Curatati ceapa, taiati-o fideluta si caliti-o impreuna cu ciupercile tocate (piciorusele) in 40 g unt. Lasati-le apoi sa fiarba la foc iute, pana ce se evapora toata apa. - Turnati peste ele vinul alb si fierbeti-le inca 2-3 minute, pana ce scade zeama la jumatate. Luati-le de pe foc, incorporati cascavalul ras si amestecati-le bine, pana ce se fac ca o crema. Sarati si piperati. - Ungeti cu unt patru castronase, puneti pe margini - de jur-imprejur - feliile de ciuperci crude, iar la mijloc cate-o felie de sunca sau jambon. - Turnati in fiecare castron crema de ceapa, ciuperci si vin, spargeti cate un ou la mijloc si dati-le la cuptor. Lasati-le 6-7 minute ca sa se inchege albusurile si serviti-le imediat.