Ingrediente:
140 g faina
100 g zahar
250 g ml lapte
1 ou
100 ml ulei
Pentru crusta:
200 g faina
50 g zahar pudra
500 ml ulei
300 ml lapte
2 oua
1 plic zahar vanilat
Pentru crusta
120 g zahar pudra
100 g nuca macinata
10 g stafide
putina scortisoara, sare
4 mere frumoase, sanatoase
Pregatire:
Cu ajutorul unui telefon se amesteca faina cu ouale, laptele si zaharul obtinand un aluat de clatite bine omogenizat, apoi clatitele se prajesc in ulei, pe rand, pe ambele parti intr-o tigaie. Merele se decojesc, se curata de samburi, se rad pe o razatoare, se amesteca cu nuca, zahar, scortisoara, stafidele spalate si inmuiate.
Umplutura se portioneaza, se aseaza pe foile de clatite si se ruleaza trecandule prin compozitia de panir si se prajesc in mult ulei. Se servesc calde, presarat cu zahar pudra.
Cine doreste, mai delicios, clatitele se pot servi cu crema de ciocolata.
140 g faina
100 g zahar
250 g ml lapte
1 ou
100 ml ulei
Pentru crusta:
200 g faina
50 g zahar pudra
500 ml ulei
300 ml lapte
2 oua
1 plic zahar vanilat
Pentru crusta
120 g zahar pudra
100 g nuca macinata
10 g stafide
putina scortisoara, sare
4 mere frumoase, sanatoase
Pregatire:
Cu ajutorul unui telefon se amesteca faina cu ouale, laptele si zaharul obtinand un aluat de clatite bine omogenizat, apoi clatitele se prajesc in ulei, pe rand, pe ambele parti intr-o tigaie. Merele se decojesc, se curata de samburi, se rad pe o razatoare, se amesteca cu nuca, zahar, scortisoara, stafidele spalate si inmuiate.
Umplutura se portioneaza, se aseaza pe foile de clatite si se ruleaza trecandule prin compozitia de panir si se prajesc in mult ulei. Se servesc calde, presarat cu zahar pudra.
Cine doreste, mai delicios, clatitele se pot servi cu crema de ciocolata.