Cascaval pane

Ingrediente: 500 g. cascaval (mai mult sau mai putin, in functie de cate portii faci); 2 oua; un pahar bere; drojdie uscata, zahar, boia, piper, cimbru, ulei, o cana faina.

Mod de preparare: Se alege un cascaval cat mai gras, care se taie bucati mici. Acesta se tavaleste in urmatoarea compozitie: se bat doua oua, in care se adauga putin cate putin faina. Se face o maia dintr-un varf de cutit de drojdie uscata dizolvata in apa calda si cu putin zahar. Aceasta se lasa zece minute. Apoi se toarna peste ouale amestecate cu aceasta mai, de sus, un pahar de bere, pentru a face spuma. Compozitia trebuie sa iasa ca de clatite (nici prea grasa nici prea subtire). Cascavalul "tavalit" prin acest "sos" se prajeste in mult ulei fierbinte si la foc iute (intr-un vas mai mult inalt decat plat). Pe cascaval se poate pune putina boia, piper si eventual cimbru.

originals