Retete culinare, carte de bucate cu retete culinare rapide, ilustrate, retete mancare post, retete slabit, retete bauturi, retete prajituri si dulciuri, retete paste, retete peste, retete simple, retete cu carne, retete cu ciuperci
Cafe Glace
Ingrediente: 3/4 l lapte, 3 dl cafea concentrata, 300 g. zahar, 300 g frisca, vanilie.
Mod de preparare: Spre deosebire de inghetata de cafea, aceasta nu este decat o cafea cu lapte obisnuita, pusa in vas sa inghete si servita mult mai moale decat celelalte inghetate.
Se fac la filtru trei decilitri de cafea concentrata. Se fierbe laptele cu putina vanilie (dupa dorinta). Se da la o parte. Se adauga cafeaua si zaharul si se amesteca pana ce se topeste zaharul. Dupa ce s-a racit bine, se adauga frisca proaspata, nebatuta. Se pune compozitia in vas si se amesteca. Se serveste indata ce este gata, in cesti sau in pahare, punand deasupra putina frisca batuta cu zahar.