Tort cu capsuni
Ingrediente (pentru o forma cu diametrul de 20 cm): 280 g faina, 4 lingurite praf de copt, 1 lingurita sare, 1 1/2 lingura zahar, 3/4 ceasca lapte, 1 1/2 ceasca frisca batuta, 500 g capsuni taiate in doua. Mod de preparare: 1. Se incinge cuptorul la 220¡C, se unge cu ulei sau unt o forma rotunda (diametrul 20 cm) si se tapeteaza cu faina. Intr-un castron mai mare se pun: faina, praful de copt, sarea si zaharul. 2. Se toarna laptele putin cate putin, doar atat cat sa lege aluatul, se pune aluatul pe planseta infainata si se framanta 1-2 minute, dupa care se toarna in forma pregatita, se coace 12-15 minute si se lasa sa se raceasca. 3. Se taie blatul copt in doua (pe lat). Jumatatea de jos se unge cu frisca, peste frisca se aseaza capsunile (se lasa cateva pentru ornat) si se acopera cu cealalta jumatate de blat. Se unge si aceasta cu restul de frisca si apoi se garniseste cu capsunile ramase.