Creme pt. torturi

Creme pt. torturi
1.
zahar 250 g
cafea solubila (tip Ness) 2 lingurite
apa 100 ml
galbenusuri 4 buc
unt 350 g

Apa se fierbe, se adauga cafeaua solubila si zaharul si se continua fierberea, pana ce siropul este legat. Galbenusurile se amesteca, se adauga siropul cald, pus picatura cu picatura.
Se lasa sa se raceasca, se adauga untul frecat spuma si se amesteca, pana ce crema s-a omogenizat.


2.
nuci 250 g
zahar pudra 250 g
smantana 200 g
lamaie 75 g

Crema se prepara astfel : nucile macinate se amesteca cu zaharul pudra, coaja rasa de lamaie, zeama de lamaie si smantana, pana ce se obtine o crema alifioasa.

3.
250-350g crema de ciocolata
225g unt sau margarina la temp camerei
2-3 linguri de rom (optional)

Se freaca crema de ciocolata cu untul pana se omogenizeaza. Se pune romul si se amesteca.

4.
Crema pt. prajituri de la Dr. Oetker de ciocolata sau trufe si rom: 2 plicuri+laptele aferent
Pentru o crema mai pufoasa, la 2 creme, preparate, se adauga si 1 plic de frisca tot Dr Oetker, batuta + 1 intaritor.
Apoi se decoreaza cu fructe, si poate fi stropit cu ciocolata menaj topita.

originals