Deliciu cu visine

Deliciu cu visine
         Ingrediente: 6 oua, 300 g unt proaspat, 300 g zahar pudra, 250 g faina alba, 2 pachete zahar vanilat, 1 cescuta rom si un varf de cutit de sare, 2 kg visine curatate de samburi.          Mod de preparare: Se freaca untul spuma, apoi se adauga zaharul, se freaca bine pana cand zaharul se dizolva, se pun galbenusurile de oua unul cate unul, zaharul vanilat, faina, romul si sarea. Se amesteca totul bine, apoi se adauga albusurile batute spuma. -  Se unge tava cu unt, fara a se pudra cu faina, se toarna compozitia in tava si se intinde egal, apoi se pun deasupra visinele curatate de samburi. (Dupa ce s-au curatat visinele, trebuie lasate sa se scurga vreo doua ore in strecuratoare, peste o oala, ca sa nu se lase prea multa apa in prajitura.) Se coace la foc potrivit trei sferturi de ora. Se pudreaza deasupra, dupa gust, cu zahar vanilat.

originals