File de peste cu condimente

File de peste cu condimente
         Ingrediente (pentru 4 persoane): 4 fil?uri de peste alb (de 150 g fiecare), 3 catei de usturoi, 2 albusuri, 3 linguri faina, 2 linguri otet de mere, 4 linguri ulei, 1 lingura seminte de coriandru, 1/2 lingurita chimen macinat, 1 varf de cutit praf de chili, sare, piper. Pentru garnitura: 500 g broccoli sau conopida, 1 lamaie verde.          Mod de preparare: - Preparati garnitura: curatati broccoli sau conopida, desfaceti-le buchetele si fierbeti-le 10 minute. - Intre timp, spalati fil?urile de peste, zvantati-le bine, sarati-le si piperati-le. - Puneti intr-o farfurie adanca 3 linguri de faina, iar in alta farfurie albusurile pe care le bateti usor cu furculita. Incingeti intr-o tigaie uleiul, dati pestele, pe rand, prin faina si albus, prajiti-l pana ce se rumeneste frumos pe ambele parti si apoi lasati-l sa se scurga. - Puneti in uleiul ramas in tigaie cateii de usturoi curatati si zdrobiti, otetul, semintele de coriandru, chimenul si praful de chili, adaugati sare si piper si lasati-le sa dea in clocot. - Puneti din nou bucatile de peste in tigaie si lasati-le sa fiarba 5 minute. Serviti-le fierbinti sau reci, cu felii de lamaie si buchetele de broccoli sau conopida.

originals