Friptura de manzat cu mere

Friptura de manzat cu mere
         Ingrediente (pentru 4 persoane): o bucata de pulpa de manzat (800 g), 8 mere, 2 cepe, o crenguta de rozmarin, 2 linguri rachiu, 30 g unt, 4 linguri ulei, sare, piper, 200 g faina pentru aluatul cu care se “lipeste” cratita.         Mod de preparare: - Incingeti cuptorul la 180¡C. - Puneti uleiul la incins intr-o forma (de tuci sau jena) si rumeniti carnea (legata cu sfoara de bucatarie) pe toate partile, apoi scoateti-o din forma si aruncati uleiul in care s-a prajit. - Curatati cepele si taiati-le rondele, spalati merele si stergeti-le bine cu un servet. - Preparati aluatul pentru “lipit”: amestecati faina cu 150-200 ml de apa, pe care-o turnati putin cate putin, pana ce obtineti un aluat gros si neted. - Asezati rondelele de ceapa pe fundul formei, puneti deasupra carnea si de jur imprejur merele intregi, turnati rachiul, presarati bucatele de unt, sarati, piperati, asezati peste carne crenguta de rozmarin si acoperiti forma cu un capac. - Formati din aluat un sul lung si puneti-l de jur-imprejur, peste capac si cratita, apasandu-l cu degetele ca sa se lipeasca bine. - Dati carnea la cuptor si lasati-o circa 40 de minute sa se patrunda. - Cand e gata, taiati cu un cutit sulul de aluat, luati capacul si serviti friptura direct din forma.

originals